Известие

Collapse
No announcement yet.

След диагностика...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Глъхне в ниските обороти . ДЕбито неможе ли да се почисти или поне да пробвам преди да взема друг? ами за 3-тата грешка колеги ? Данеби да е термостат?

---------- Post added at 12:39 ---------- Previous post was at 12:36 ----------

Колата е 1.9ЖТД

Comment

Дебитомерът може да се почисти, въпреки, че има случаи в които неправилен начин на чистене го утрепва тотално.
      Затова потърси информация по въпроса с чистенето. Във форума има достатъчно.
      Едва ли причината за третата грешка е в термостата.
      Да не би светлинната индикация до стрелката да е подменяна с друга? Примерно със светодиод?
      Тази грешка възниква, когато ECU-то намира, че параметрите на индикацията не са в норми, независимо от това, че минава първоначалният чек.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Колега лампичката ми е изгоряла на таблото за градусите.Забравих да спомена че, колата вдига повечеко градуси и колко нормално градуси е да дигне 90? или трябва да седи на стрелкичката преди 90градуса?

Comment

Първоначално публикувано от alfist156 Покажи съобщение
          Колега лампичката ми е изгоряла на таблото за градусите.Забравих да спомена че, колата вдига повечеко градуси и колко нормално градуси е да дигне 90? или трябва да седи на стрелкичката преди 90градуса?
          Нали по-нагоре те попитах, дали въпросната лампа светва при първоначалния чек? Ти отговори, че светва. Или бъркам?
          Сменяй я, щом е изгоряла. Най-вероятно в това е причината за третата грешка.
          Тези стрелки не винаги показват много точно, но щом стрелката стои около 90 гр. и не прави големи отклонения от там, вероятно термостатът си е ОК.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Да найстина ти казах,че свети но днес като я запалих и ми направи впечатление че не свети.

Comment

Първоначално публикувано от alfist156 Покажи съобщение
              Да найстина ти казах,че свети но днес като я запалих и ми направи впечатление че не свети.
              Щом веднъж свети а друг път - не, може и да има калпава връзка между нея и ECU - то. Както и да е - провери какъв точно е проблемът с лампата и го отстрани. С това ECU - то няма да записва повече въпросната грешка.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Добре колега.А всеки път като дам на контакт ли трябва да светва тази червена лампичка?

Comment

Точно така. Има случаи в които дори и веднъж на няколко паления да има неизправност по някоя периферия на ECU - то, то пак вдига аларма. Пример за такова нещо, доколкото знам, е модулът за подгревните свещи.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

колега а някакъв спрей за този дебитомер да ми препоръчаш

Comment

Изопропанол:

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Мерси

Comment

...
                          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 09:54.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
                            Дебитомер се чисти единствено със специален спрей за почистване на дебитомери. И с нищо друго.
                            Ето например как изглежда един от тях: http://www.supercheapauto.com.au/onl...ecommendations.
                            Продават се и в България - като горепосочения, на Лики Моли, и други.
                            Дам , но най-разумният вариант за мен е да се вземе нов , разбира се ако има възможност и му се отделят пари за това цилиндърче ... с спрея може да го съживи малко но не е същото като с нов ..
                            Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                            Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

...
                              Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 09:54.

Comment

В неговия случай , чистенето няма да помогне.

Щом дава Р0110 - ниско ниво на темп. сензор, означава, че направо е думнал дебитомера. От там следва и Р0101 ( това направо ти казва че нямаш дебитомер )

Ако някой иска , мога и да обясня как работи точно дебитомера (Някой пък може да иска да обясни не се натискам )

Ама според мен няма смисъл да се набутваш едни 10 лв за спрей.
                                Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                                Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                                Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Working...
                                X